logo omegaxx

HOME --- FACEBOOK --- CONTACT --- ENGLISH engels --- DEUTSCH duits


Kort wandelprogramma: Rhodos-Stad & Symi
Los te boeken of te combineren met onze andere korte wandelprogramma's

rhodos-stad elafos elafina

Dit is één van de negen korte wandelprogramma's die u los kunt boeken of kunt combineren

KORT WANDELPROGRAMMA RHODOS-STAD & SYMI


Rhodos (1398 km2, 115.000 inwoners ) is het op drie na grootste eiland van Griekenland. In de oudheid waren er drie stadstaten, die in de 5e eeuw v.C. de stad Rhodos stichtten, op de noordpunt van het eiland. Beroemd werd Rhodos-Stad rond 300 v.C. door een van de zeven wereldwonderen, de Kolossos. Dit beeld ter ere van een overwinning, zou de havenmond gesierd hebben, maar er is niets van over. De oudste gebouwen liggen op de Monte Smith, met restanten van tempels en een antiek stadion. De stad raakte in verval maar beleefde een enorme bloeiperiode ten tijde van de kruistochten. De middeleeuwse stad die toen ontstond is nog grotendeels in tact en is in het begin van de 20ste eeuw prachtig gerestaureerd door de Italianen, die toen over de Dodekanisos heersten. Zij zorgden ook voor stijlvolle nieuwe gebouwen net buiten de middeleeuwse stadsmuur.  Sinds 1998 valt Rhodos-Stad onder het UNESCO-Werelderfgoed.

Symi (65 km2, 2600 inwoners) is een buureiland dat in het midden van de 19de eeuw tot bloei kwam door de sponzenvisserij en door een bevoorrechte handelspositie in het Ottomaanse rijk. Er woonden toen tien keer zo veel mensen als nu. De mooie pastelkleurige patriciërshuizen uit die tijd staan amfitheatergewijs tegen de hellingen langs de natuurlijke haven van de hoofdplaats. De rest van het eiland is vrijwel onbewoond hoewel er wel overal kloosters en kapellen staan. Het mooiste klooster staat in het zuiden: Panormitis, gewijd aan de aartsengel Michael. Het binnenland is bergachtig met bossen en macquis, en schapen en geiten.

Hotel Saint Michel ligt binnen de poorten van de middeleeuwse stad en is gevestigd in eeuwenoude panden. De vrij luxe kamers zijn zeer sfeervol. Het ligt in het stillere zuidelijke deel van de binnenstad. Eigenaar Christos heeft de oude panden zelf opgeknapt en ontfermt zich nu vol toewijding over zijn gasten.

Wandelingen
D
e Stadswandeling (6 km, netto 2uur, maar er is zoveel te zien dat u er gerust een hele dag mee bezig bent) slingert kriskras door de middeleeuwse binnenstad, waarbij vrijwel alle highlights worden aangedaan maar waarbij u ook door achterafstraatjes komt waar zich vrijwel geen toerist laat zien. Zo gaat er een heel stil pad tussen de stadsmuren door de (droge) slotgracht. Ook gebouwen uit de Italiaanse tijd zoals de Nea Agora komen aan bod. Uiteraard liggen de grote ridderburcht en diverse musea aan de route.
Voor de Monte Smith-wandeling (10 km, 3,5 uur). De Monte Smith is de berg waarop de oudste nederzettingen van Rhodos-Stad. U loopt er in het begin van deze wandeling naartoe, waarbij u langs een oude tempel (fotogeniek!), een antiek stadion en een amfitheater komt. Er zijn bovendien prachtige uitzichten op de kust van zowel Rhodos als het Turkse vasteland. Een tweede hoogtepunt van de wandeling is het Rodinipark, een lommerrijk en waterrijk park. Kleine stadsstraten vormen de verbinging tussen Monte Smith, het park en uw hotel.
Voor de Symi-wandeling (10/13 km, 3/4 uur) loopt u eerst naar de pier waar de catamaran vertrekt die in een uur varen naar de pitoreske en fotogenieke haven van Symi brengt. Uw wandeling begint met een trappenstraatje door de hoofdplaats van het eiland. Daarna wandelt u langs talrijke (vervallen) molens de heuvel Noulia op. De kleine paadjes leiden u naar Pedi, een haventje met strand en horeca. Dan loopt u naar het hoogste deel van Symi-stad. U kunt daar kiezen voor de snelle weg terug naar de haven of voor een lus naar Ksisos.

Vliegverbindingen
Rhodos heeft een internationaal vliegveld. Alle chartermaatschappijen vliegen op Kos. Zie ons vluchtenoverzicht.
De Griekse maatschappijen Olympic Air en Aegean Airlines vliegen van naar Athene en sommige eilanden waaronder Kos, Kalymnos, Leros en Karpathos. Ook Sky Express verzorgt vluchten binnen Griekenland.

Veerboten
Vanuit de haven van Rhodos-Stad vaart vrijwel elke dag een grote veerboot naar Kos en Pireas, die onderweg in wisselde frequenties Tilos, Nisyros, Kalymnos, Leros en Patmos aandoet. Enkele keren per week is er een veerboot naar Karpathos. Daarnaast zijn er (vrijwel) dagelijks één of meer catamarans naar Symi, Kos, Kalymnos,Leros en Patmos. Wij adviseren u graag over de beste bootverbindingen.

Dit zijn de andere acht korte wandelprogramma's
Rhodos Kamiros
Rhodos Ataviros
Kos & Kalymnos
Patmos & Lipsi
Leros
Rhodos Lindos
Karpathos Zuid
Karpathos Noordkaap
Los te boeken of te combineren

Data & Prijzen

Data 2017:
dagelijks van

16.04 tm 30.06 Laagseizoen
01.07 tm 31.08 Hoogseizoen
01.09 tm 30.09 Tussenseizoen
01.10 tm 26.10 Laagseizoen

Prijs 2017 met 3 nachten:

per
persoon
2pk
1pk
1pk
solo
laag
€ 150
€ 190
€ 210
midden
€ 165
€ 220
€ 240
hoog
€ 180
€ 255
€ 275

Prijs 2017 met 4 nachten:

per
persoon
2pk
1pk
1pk
solo
laag
€ 185
€ 250
€ 270
midden
€ 205
€ 292
€ 312
hoog
€ 225
€ 339
€ 359

Inbegrepen:

- 3x of 4x Overnachting
- Kamer met bad/douche en wc
- 3x of 4x Ontbijt
- Uitgebreide wandelroutes
- Kaarten
- GPS-tracks
- Actuele bootinfo
- Boottickets Symi

Transfers tot 4 p. enkele reis:
- Rhodos-Airport € 30 (of bus)
- Rhodos-Haven € 10
- Rhodos-Kalavarda € 45 (of bus)
- Rhodos-Vlycha € 70 (of bus)

Informatie of boekingen:
mail ons op
omega@bike-hike.nl
of bel (0031) (0) 65 31 96 049.

Wij bieden deze reis ook aan in juli en augustus. Wij gaan ervanuit dat als u de reis in die periode boekt u goed tegen volop zon en hoge temperaturen kunt.

logo omega bike & hike

Rhodos Kruisridderburcht Monte Smith kamer hotel st michel Symi