logo omegaxx

HOME --- FACEBOOK --- CONTACT --- ENGLISH engels --- DEUTSCH duits


Kort wandelprogramma op Patmos & Lipsi
Los te boeken of te combineren met onze andere korte wandelprogramma's

Patmos

Dit is één van de negen korte wandelprogramma's die u los kunt boeken of kunt combineren.

KORT WANDELPROGRAMMA OP PATMOS & LIPSI


Patmos (53 km2, 8.000 inwoners) ligt ten noordwesten van Leros en ten zuiden van Samos. Net als Leros is het een amoebe-vormig eiland met talrijke inhammen en baaien. Patmos wordt ook wel het Heilige Eiland genoemd. Het staat vol met grote en kleine kloosters en met ontelbare kerken en kapellen, ter ere van de evangelist Johannes. Die zou op Patmos zijn Apocalyps geschreven hebben. Bovenin het op 200 m hoogte gelegen Chora staat het grote Johannieterklooster dat er van een afstand eerder als een burcht uitziet. Iets lager tegen de helling ligt het Spileo-klooster waar de Apocalyps geschreven zou zijn. Chora is een van de meest schilderachtige dorpen op de eilanden van de Dodekanesos. De witte kubushuisjes zijn rond het Johannieterklooster op de heuvel gedrapeerd. Ten westen van Chora ligt de groene vallei van Kypos en ten oosten daarvan het badplaatsje Grikos. Skala, de havenplaats, ligt op de landengte in het midden van Patmos. het eiland is hier minder dan 1 km breed! Op het pelgrimseiland hebben we twee wandelingen uitgezet. Voor de derde wandeling vaart u naar het piepkleine buureilandje Lipsi (17 km2, 800 inwoners) met mooie stranden, veel geiten en weinig toeristen.

Hotel Hellinis ligt in Skala, de hoofdplaats van Patmos. Het hotel ligt direct aan zee en vrijwel alle kamers kijken uit over de haven en op het stadje Chora dat met zijn Johannieterburcht bovenop de heuvel torent. De ruime kamers hebben alle een balkon. Naar het centrum van Skala is het precies 1 km, daar zijn veel restaurants en winkeltjes. Maar ook direct naast het hotel ligt een taverna met prima eten en aantrekkelijke prijzen.

Wandelingen
De Apocalyps-wandeling (7 km, 2 uur, pklus circa 2 uur voor bezichtigingen) begint en eindigt bij het hotel. U loopt eerst naar het centrum van Skala en daar kiest u het eeuwenoude ezelpad naar de Apocalypsklooster. Daarna vervolgt u het oude pad naar de zeer bezienswaardige religieuze hoofdplaats van Patmos: Chora. Na uw bezichtiging wandelt u over een prachtig smal paadje terug naar Skala en uw hotel.
Voor de Kypos-wandeling (6 km, 2 uur) wordt u eerst naar Chora gebracht. Hier vandaan wandelt u omlaag over kleine paden naar zee. Dit is een vruchtbaar gebied dat Kypos wordt genoemd, wat tuin betekent. U klimt weer terug over opnieuw een klein pad naar het grote Evangelismosklooster.
Voor de Lipsi-wandeling (13 km + 2 km op Patmos, 4 uur) loopt u eerst van het hotel naar de haven en dan vaart u in circa 1 uur naar Lipsi. De wandeling op Lipsi bestaat uit twee lussen, u kunt desgewenst ook slechts één lus wandelen. De oostelijke lus voert eerst naar het schiereilandje Monodendri. Dat betekent één boom en die staat er dan ook. Langs de kust loopt u zuidwaarts naar een ander schiereilandje met een kerkje. Terug in de hoofdplaats kunt u aan het haventje lunchen. Als de boottijd het toelaat loopt u ook de tweede lus, naar het westen, een wandeling met veel uitzicht op zee en langs mooie kerkjes. U vaart terug naar Patmos en wandelt nog 1 km naar uw hotel.


Vliegverbindingen
Patmos heeft geen vliegveld. 

Veerboten
Op Patmos legt circa vier keer week een grote veerboot aan op de lijn van Pireas (Athene) naar Rhodos. Ook is er minstens een keer per week een boot tussen Pireas en Samos. Verder zijn er (vrijwel) dagelijks catamarans op de lijn van Rhodos naar Samos met stops op Kos, Kalymnos en Patmos. Daarnaast zijn er veel kleine bootjes naar omliggende eilanden als Lipsi. Dat eiland wordt ook aangedaan door de catamarans en enkele keren per week door de grote doorgaande veerboten.

Dit zijn de andere acht korte wandelprogramma's
Rhodos Kamiros
Rhodos Ataviros
Kos & Kalymnos
Leros
Rhodos Stad & Symi
Rhodos Lindos
Karpathos Zuid
Karpathos Noordkaap
Los te boeken of te combineren


Data & Prijzen

Data 2017: dagelijks van
16.04 tm 26.06 Laagseizoen
27.06 tm 31.08 Hoogseizoen
01.09 tm 26.10 Laagseizoen

Prijs 2017 met 3 overnachtingen:

per
persoon
2pk
1pk
1pk
solo
laag
€ 135
€ 210
€ 240
hoog
€ 165
€ 270
€ 300

Prijs 2017 met 4 overnachtingen:

per
persoon
2pk
1pk
1pk
solo
laag
€ 167
€ 267
€ 297
hoog
€ 207
€ 345
€ 375

Inbegrepen:
- 3x of 4x Overnachting
- Kamer met bad/douche en wc
- 3x of 4x Ontbijt
- Uitgebreide wandelroutes
- Kaarten
- GPS-tracks
- Actuele bootinfo
- Bagagetransfer haven-hotel v.v.
- Transfers bij wandelingen (2x)

Boot Patmos-Lipsi € 10 per persoon enkele reis met de Patmos Star

Informatie en boekingen:
mail ons op
omega@bike-hike.nl
of bel (0031) (0) 65 31 96 049.


U ontvangt dan van ons binnen

48 uur een aanbod op maat.

Wij bieden deze reis ook aan in juli en augustus. Wij gaan ervanuit dat als u de reis in die periode boekt u goed tegen volop zon en hoge temperaturen kunt.

logo omega bike & hike

uitzicht patmos vanaf hotel hellinis
patmos
sundown
hotel hellinis patmos
Oleander