logo omegaxx

HOME --- FACEBOOK --- CONTACT --- ENGLISH engels --- DEUTSCH duits


Kort wandelprogramma Karpathos: de Noordkaap
Los te boeken of te combineren met onze andere korte wandelprogramma's

Karpathos Olymbos

Dit is één van de negen korte wandelprogramma's die u los kunt boeken of kunt combineren.

KORT WANDELPROGRAMMA KARPATHOS: DE NOORDKAAP


Karpathos(325 km2, 7.250 inwoners) ligt direct tussen Rhodos en Kreta in. Het is daarmee een van de meest afgelegen eilanden van Griekenland. Het bergachtige landschap heeft veel weg van Kreta. Maar het mist de grote stroom touristen: Karpathos is dunbevolkt en er is slechts kleinschalig toerisme. Het noorden van Karpathos is een langgerekte bergkam. Tot voor enkele jaren waren de dorpen in het noorden niet over een asfaltweg te bereiken. Bootjes vormden het belangrijkste vervoermiddel om in het zuiden te komen, waar zich in en rond de hoofdstad Pigadia het economisch en administratieve centrum van het eiland bevind.
Olymbos is de voornaamste plaats in het noorden. Het ligt zeer schilderachtig op een heuveltop, hoog boven de zee. Auto's kunnen niet in de smalle straatjes van het centrum komen. In het dorp wordt met name door de vrouwen nog tradinionele kledij gedragen.
Op Karpathos is een uitgebreid netwerk van wandelroutes. De voor Griekse begrippen zeer goede bewegwijzering is te danken aan enthousiaste Duitse wandelaars. De wandelingen gaan meestal over kleine, oude ezelpaden.

Hotel Anemos ligt in het niet voor auto's toegankelijke deel van Olymbos. Vanuit de kamers en vanaf de balkons is er een spectaculair uitzicht op de steile westkust. Omdat dit hotel maar 4 kamers heeft, wijken we soms uit naar hotelkamers elders in het dorp. Het uitzicht is dan soms aan de oostzijde, over het dorp met zijn kleurrijke huizen. Het ontbijt is altijd in de taverna Drosia aan het begin van het dorp.

Wandelingen
De Agios-Minas-wandeling (13 km, 4 uur) gaat over de bergkam naar het zuiden. Aanvankelijk loopt u over kleine paadjes en karrensporen aan de westzijde van de kam door een deels groen en deel spectaculair berglandschap. Eerst klimt u een stukje waarna u afdaalt naar het stroombed van de Amagiani dat meestal droog staat. Daarna gaat het weer omhoog naar de kam die u nu aan de oostzijde gaat afdalen. De wandeling eindigt aan het strand van Agios Minas, met kerkje en taverna. Vanaf de taverna wordt u teruggebracht naar Olymbos.
Voor de Vourkounda-wandeling (13 km, 4 uur) wandelt u vanuit Olymbos naar het noorden. Over kleine paadjes door bereikt u na 5 km het gehucht Avlona (taverna). Dit is gehucht bestaat uit kleine boerenhuisjes die meestal waar in het landbouwseizoen de landarbeiders slapen. Vanaf Avlona loopt een prachtig oude geplaveid pad naar Vroukounda in het uiterste noordwesten. Vroukounda was in de oudheid één van de belangrijkste plaatsen van het eiland, dat ook wel Tetrapolis genoemd werd. Je vind er nog resten van vestigingsmuren en grafkamers die in de rotsen uitgehouwen zijn. Er staan nu nog twee kapellen. Je wandelt terug naar de taverna in Avlona waar je wordt opgehaald en teruggebracht naar Olymbos.
De Diafani-wandeling (15 km, 5 uur) is een rondwandeling naar het havenplaatsje Diafani. De heenweg gaat door de heuvels ten oosten van Olymbos. twee karrensporen verbonden door een geitenpaadje voeren door een vrijwel verlaten landschap. Diafani is een levendig dorp; vroeger waren de boten vanuit Diafani de enige serieuze verbinding van het noorden van Karpathos met de rest van het eiland. Na een welverdiende pauze op een van de terrassen klimt u noordwestwaarts het dorp uit. Het slotstukje heeft u aan het begin van  de Vroukoundaroute in omgekeerde richting gelopen.

Vliegverbindingen
Karpathos heeft een vliegveld met circa twee keer dag een rechtstreekse vlucht op Athene en Rhodos. De vluchten worden uitgevoerd door Olympic Air en Sky Express. Charters uit Nederland en België vliegen rechtstreeks op Karpathos.
Zie ons vluchtenoverzicht.

Veerboten
Karpathos heeft drie tot vier keer per week een bootverbinding met Rhodos. Deze boten leggen allemaal in de hoofdstad Pigadia aan en sommige ook in de noordelijke haven van Diafani. Twee tot drie keer per week is er een verbinding met Kreta, Santorini en Pireas. Vrijwel dagelijks is er een boot naar buureiland Kassos. Wij adviseren u graag over de beste bootverbidingen.

Dit zijn de andere acht korte wandelprogramma's
Rhodos Kamiros
Rhodos Ataviros
Kos & Kalymnos
Patmos & Lipsi
Rhodos Stad & Symi
Rhodos Lindos
Leros
Karpathos Zuid
Los te boeken of te combineren

Data & Prijzen

Data 2017:
dagelijks van
21.05 tm 26.10

Prijs 2017 met 3 overnachtingen:

per
persoon
2pk
1pk
1pk
solo
hele
seizoen
€ 165
€ 210 € 240

Prijs 2017 met 4 overnachtingen:

per
persoon
2pk
1pk
1pk
solo
hele
seizoen
€ 207 € 267
€ 297

Inbegrepen:
- 3x of 4x Overnachting
- Kamer met bad/douche en wc
- 3x of 4x Ontbijt
- 1x diner
- Uitgebreide wandelroutes
- Kaarten
- GPS-tracks
- Actuele bootinfo
- Transfers haven-hotel v.v.
- Transfers bij wandelingen (2x)

Transfers tot 4 p. enkele reis:
- Olymbos-Diafani € 25
- Olymbos-Pigadia € 60
- Olymbos-Airport € 60

Informatie en boekingen:
mail ons op
omega@bike-hike.nl
of bel (0031) (0) 65 31 96 049.


U ontvangt dan van ons binnen

48 uur een aanbod op maat.

Wij bieden deze reis ook aan in juli en augustus. Wij gaan ervanuit dat als u de reis in die periode boekt u goed tegen volop zon en hoge temperaturen kunt.

logo omega bike & hike


Olymbos
geitenmelkster karpathos
kogeldistel
karpathos
Oleander