logo omegaxx

HOME --- FACEBOOK --- CONTACT --- ENGLISH engels --- DEUTSCH duits


Kort wandelprogramma op Rhodos: Lindos
Los te boeken of te combineren met onze andere korte wandelprogramma's

Lindos

Dit is één van de negen korte wandelprogramma's die u los kunt boeken of kunt combineren

KORT WANDELPROGRAMMA RHODOS: LINDOS


Rhodos
(1398 km2, 115.000 inwoners ) is het op drie na grootste eiland van Griekenland. In de oudheid waren er drie stadstaten. Eén van die drie was Lindos, gelegen op een rotsachtige kaap aan de zuidoostkust. De drie stadstaten leefden in  vrede met elkaar. Lindos bestuurde het oostelijke deel van het eiland. Op de rotskaap werd een rond 550 v.C. een indrukwekkende tempel gebouwd. In de 1e eeuw strandde de apostel Paulus in Lindos na een schipbreuk. In de middeleeuwen bouwde een grote burcht om het tempelcomplex heen. In de loop van de eeuwen onstond aan de voet van deze bucht het stadje dat er thans met zijn witte huisjes bijzonder pittoresk bijligt. Het trekt dan ook veel bezoekers. Vrijwel elke toerist die Rhodos op Rhodos brengt ook een bezoekje aan Lindos. Maar het is de moeite waard.
In de omgeving van Lindos zijn veel oude ezelpaadjes in tact. Die maken dat je er heerlijk kunt wandelen, vaak met prachtige uitzichten op de zee.

Hotel Yota Beach ligt aan de Baai van Vlychá, hemelsbreed op 2 km van Lindos. Het is een prachtige baai op het noorden met een breed strand. Het hotel ligt aan zee en heeft een mooi zwembad en een aangenaam terras met goed eten. De kamers hebben airco en een balkon. Het hotel heeft 20 kamers in het hoofdgebouw en 10 studio's in een nevengebouw.

Wandelingen
De Lindos-wandeling (9,5 of 13 km, 3 of 4 uur, exclusief de bezichtiging van Lindos) is een rondwandeling vanuit uw hotel. De route gaat vrijwel uitsluitend over smalle, stenige geitenpaadjes, gemarkeerd door tientallen steenmannetjes en een enkele verfstreep. U beklimt de Marmari-heuvel tot op een hoogte van 225 meter. Daarna begint de afdaling naar Lindos. Tijdens de afdaling hebt u fraaie vergezichten op Lindos. Na uw bezoek aan het stadje of een pauze aan het strand, kunt u via de kortste weg terugwandelen naar uw hotel, weer grotendeels over geitenpaadjes. Óf u wandelt eerst naar het grafmonument van Cleobulos, de architect van de tempel. Alleen al vanwege de prachtige uitzichten op Lindos loont deze verlenging.
Voor de Archangellos-wandeling (10 of 14 km, 3 of 4,5 uur) brengt een taxi u eerst naar de kleine badplaats Charáki. Uw wandeling gaat verder grotendeels direct over de rotsen langs de kust. Eerst klimt u naar de grote burchtruïne van Feraklos uit de 14e eeuw. U daalt af naar het mooie strand van Agia Agathi (taverna's). Dan volgt het mooiste deel van het kustpad, waarvoor u wel stapzeker moet zijn. Mensen met hoogtevrees komen een paar lastige passages tegen. Een prachtige rotsboog vormt in dit stuk het hoogtepunt. U bereikt weer de (schaars) bewoonde wereld en via bredere paden klimt u vrij steil naar een kapel met drinkwater. Hier kiest u voor de korste weg naar Archangellos of voor de omweg via de badplaats Stegná.
Voor de Asklipio-wandeling (10 km, 3 uur) wordt u naar Kiotari gebracht waar u begint te wandelen richting binnenland. U klimt door de vallei van de Katachra-rivier. U steekt de bedding over en klimt door het dorp Asklipio waar de oudste kerk van Rhodos staat. De fresco's in de kerk behoren tot de mooiste van het orthodoxe geloof. In het dorp kunt u lunchen. Via stille zandwegen daalt u daarna door een groen gebied af naar de kust. Vanaf hier brengt onze taxi u terug naar uw hotel.

Vliegverbindingen
Rhodos heeft een internationaal vliegveld. Alle chartermaatschappijen vliegen op Kos. Zie ons vluchtenoverzicht.
De Griekse maatschappijen Olympic Air en Aegean Airlines vliegen van naar Athene en sommige eilanden waaronder Kos, Kalymnos, Leros en Karpathos. Ook Sky Express verzorgt vluchten binnen Griekenland.

Veerboten
Vanuit de haven van Rhodos-Stad vaart vrijwel elke dag een grote veerboot naar Kos en Pireas, die onderweg in wisselde frequenties Tilos, Nisyros, Kalymnos, Leros en Patmos aandoet. Enkele keren per week is er een veerboot naar Karpathos. Daarnaast zijn er (vrijwel) dagelijks één of meer catamarans naar Symi, Kos, Kalymnos,Leros en Patmos. Wij adviseren u graag over de beste bootverbindingen.

Dit zijn de andere acht korte wandelprogramma's
Rhodos Kamiros
Rhodos Ataviros
Kos & Kalymnos
Patmos & Lipsi
Rhodos Stad & Symi
Karpathos Zuid
Leros
Karpathos Noordkaap
Los te boeken of te combineren

Data & Prijzen

Data 2017:
dagelijks van

15.04 tm 31.05 Laag
01.06 tm 20.07 Midden
21.07 tm 20.08 Hoog
21.08 tm 20.09 Midden
21.09 tm 30/10 Laag

Prijs 2017 met 3 nachten:

per persoon
2pk
1pk
1pk solo
laag
€ 140
€ 188
€ 248
midden
€ 155
€ 221
€ 281
hoog
€ 180
€ 258
€ 318

Prijs 2017 met 4 nachten:

per persoon
2pk
1pk
1pk solo
laag
€ 166
€ 228
€ 288
midden
€ 185
€ 294
€ 354
hoog
€ 219
€ 324
€ 384

Inbegrepen:
- 3x of 4x Overnachting
- Kamer met bad/douche en wc
- 3x of 4x Ontbijt
- Uitgebreide wandelroutes
- Kaarten
- GPS-tracks
- Actuele bootinfo
- Transfers bij wandelingen (3x)

Transfers tot 4 p. enkele reis:
- Vlychá-Airport € 75
- Vlychá-Haven € 70 (of bus)
- Vlychá-Rhodos € 70 (of bus)
- Vlychá-Embonas € 60

Informatie of boekingen:
mail ons op
omega@bike-hike.nl
of bel (0031) (0) 65 31 96 049.

Wij bieden deze reis ook aan in juli en augustus. Wij gaan ervanuit dat als u de reis in die periode boekt u goed tegen volop zon en hoge temperaturen kunt.

logo omega bike & hike

Lindos
Lindos
Yota Beach
Charaki