logo omegaxx

HOME --- FACEBOOK --- CONTACT --- ENGLISH engels --- DEUTSCH duits


Kort wandelprogramma op Leros
Los te boeken of te combineren met onze andere korte wandelprogramma's

leros

Dit is één van de negen korte wandelprogramma's die u los kunt boeken of kunt combineren.

KORT WANDELPROGRAMMA OP LEROS


Leros (53 km2, 8.000 inwoners) ligt direct ten noorden van Kalymnos, maar in tegenstelling tot dat ruige en kale eiland is Leros juist heel groen en glooiend. Leros heeft een bizarre kustlijn. Diepe inhammen vormen twee natuurlijke havens, die van Lakki in het zuidwesten en die van Agia Marina in het oosten. Leros, het eiland van jachtgodin Artemis, is vooral een wandeleiland. Onderweg geniet u van het kleinschalige landschap en de prachtige uitzichten op de grillige kust. De hoofdplaats is Platanos, dat gedomineerd wordt door zijn kasteel. Lakki is een wat vreemde plaats doordat het in de Italiaanse tijd de garnizoensstad was en daarna wat in verval is geraakt. Het is een eiland waar toeristen niet de overhand hebben en het prettig toeven is.

Hotel Elefteria ligt in Platanos, de hoofdplaats van Leros. Platanos ligt op een heuvel tussen twee baaien en hoog boven het dorp torent een grote burcht. Het hotel ligt vlakbij het dorpsplein, waar u gezellig een eenvoudig diner kunt nuttigen bij het traditionele souvlakirestaurantje. Hotel Elefteria heeft 25 kamers waarvan de meeste recent zijn gerenoveerd. Het hotel heeft een dakterras met bar, waar ook het ontbijt geserveerd wordt. Hier is een klein zwembad (open juni tot begin september). Vanaf het dakterras hebt u een prachtig panorama op het kasteel en de twee baaien.

Wandelingen
Voor de Merikia-wandeling (13 km, 3,5 uur) wordt u 's ochtends naar de baai van Agios Isidoros gebracht. Hier ligt een kerkje op een rots in zee, bereikbaar via een smalle dam. Van deze baai wandelt u langs de kust naar Gourna en Drymonas. Daarna klimt u de heuvels in naar twee kloosters. Het wordt steeds stiller als u naar de kaap klimt die de baai van Gourna scheidt van die van Lakki. U daalt af naar Merikia. Hier is een oorlogsmuseum (in WOII is er fel gestreden om de natuurlijke haven van de baai van Lakki). Op een terrasje in Merikia wacht u op de transfer terug naar het hotel.
Voor de Tourtouras-wandeling (9 km, 3 uur) wordt u naar het dorp Xirokambos gebracht. Hier wandelt u langs de kust naar het zogenaamde Krabbenkerkje. Daarna klimt u de heuvels in en verruilt u zandwegen voor geitenpaadjes. Als u tot op de kam bent geklommen kunt u zonder pad naar de top van de Tourtouras klimmen voor een prachtig 360-graden panorama. De afdaling brengt u bij de restanten van een voormalige burcht. Daarna wandelt u Xirokambos weer binnen waar de wandeling eindigt bij aangename taverna's aan zee. Hier wordt u opgehaald voor de terugrit naar het hotel.
De Kastro-wandeling (4 km, 1 uur, plus 1 uur voor de bezichting van het kasteel) begint en eindigt bij het hotel. Eerst klimt u via trappenstraatjes naar de hoogste kerk van Platanos. Daarna gaat het verder over rotspaden naar het kasteel (Kastro). Een bezichtiging van het kasteel is zeer de moeite waard. Vanaf de torens is het uitzicht fantastisch. Via een asfaltweggetje loopt u naar vijf voormalige molens die fraai op de heuvelkam staan. Dan daalt u af naar het strand in de baai van Panteli (taverna's). Een klim brengt u terug bij het hotel.


Vliegverbindingen
Leros heeft een klein vliegveld met circa twee keer dag een rechtstreekse vlucht op Athene en enkele keren per week een verbinging met Kalymnos, Kos en Rhodos. De vluchten worden uitgevoerd door Olympic Air.

Veerboten
Op Leros legt circa vier keer week een grote veerboot aan op de lijn van Pireas (Athene) naar Rhodos. Verder zijn er (vrijwel) dagelijks catamarans op de lijn van Rhodos naar Samos met stops op Kos, Kalymnos en Patmos. Wij adviseren u graag over de meest geschikte bootverdingen.

Dit zijn de andere acht korte wandelprogramma's
Rhodos Kamiros
Rhodos Ataviros
Kos & Kalymnos
Patmos & Lipsi
Rhodos Stad & Symi
Rhodos Lindos
Karpathos Zuid
Karpathos Noordkaap
Los te boeken of te combineren

Data & Prijzen

Data 2017: dagelijks van
16.04 tm 30.06 Laagseizoen
01.07 tm 31.08 Hoogseizoen
01.09 tm 26.10 Laagseizoen

Prijs 2017 met 3 overnachtingen:

per
persoon
2pk
1pk
1pk
solo
laag
€ 145
€ 210
€ 252
hoog
€ 160
€ 245
€ 287

Prijs 2017 met 4 overnachtingen:

per
persoon
2pk
1pk
1pk
solo
laag
€ 174
€ 260
€ 302
hoog
€ 195
€ 307
€ 349

Inbegrepen:
- 3x of 4x Overnachting
- Kamer met bad/douche en wc
- 3x of 4x Ontbijt
- Uitgebreide wandelroutes
- Kaarten
- GPS-tracks
- Actuele bootinfo
- Transfers haven-hotel v.v.
- Transfers bij wandelingen (3x)

Transfers tot 4 p. enkele reis:
- Platanos-Airport € 20 (of bus)

Informatie en boekingen:
mail ons op
omega@bike-hike.nl
of bel (0031) (0) 65 31 96 049.


U ontvangt dan van ons binnen

48 uur een aanbod op maat.

Wij bieden deze reis ook aan in juli en augustus. Wij gaan ervanuit dat als u de reis in die periode boekt u goed tegen volop zon en hoge temperaturen kunt.

logo omega bike & hike

Leros Molems Agios Isidoros hagedis
Leros Hotel Elefteria Oleander