logo omegaxx

HOME --- FACEBOOK --- CONTACT --- ENGLISH engels --- DEUTSCH duits


Kort wandelprogramma op Rhodos: Kamiros
Los te boeken of te combineren met onze andere korte wandelprogramma's

Hotel Vouras

Dit is één van de negen korte wandelprogramma's die u los kunt boeken of kunt combineren

KORT WANDELPROGRAMMA RHODOS: KAMIROS


Rhodos
(1398 km2, 115.000 inwoners ) is het op drie na grootste eiland van Griekenland. In de oudheid waren er drie stadstaten. Eén daarvan was Kamiros, op een glooiende helling aan de westkust, nabij het dorp Kalavarda. De drie stadstaten leefden in  vrede met elkaar. Kamiros bestuurde het zuidwestelijke deel van het eiland. In de loop der eeuwen zorgen aardbevingen voor de ondergang van Kamiros. Wat nu rest is een prachtige opgraving waar heel duidelijk een oude stad in te herkennen valt.
De omgeving van Kamiros bestaat uit een mix van ruige natuur en vruchtbare grond waar olijven, druiven en ander fruit verbouwd wordt. Een netwerk van zandwegen en -paden maakt die landerijen bereikbaar en het gebied zeer geschikt voor wandelingen. In het binnenland ligt het dorp Salakos aan de voet van de bergrug Profitis Ilias. Een oud ezelpad loopt van het dorp naar een oude Italiaanse nederzetting bovenop die berg.


Hotel Vouras in Kalavarda is een klein hotel gerund door een Griekse familie. De kamers hebben airco en  een balkon (1e verdieping) of een terrasje (begane grond). Kalavarda is een dorp waar alleen actieve vakantiegasten komen: fietsers, wandelaars en kitesurfers. Aan het authentieke dorpsplein strijkt u 's avonds neer voor een meze-maaltijd op het terras waar de oude mannetjes aan hun koffie of ouzo nippen.

Wandelingen
De Kamiros-wandeling(10 km, 3 uur, plus circa 1 uur voor de opgravingen) is een rondwandeling vanuit uw hotel. Op de heenweg loopt u door de lage heuvels met prachtig uitzicht op de kusten van Rhodos, Symi en Turkije. Halverwege bereikt u de de opgravingen (entree € 4). Na uw bezoek daalt u af naar taverna's aan het strand met, tegen gebruik van een consumptie, gratis strandbedden, parasols en wifi. Terug wandelt u langs zee, deels over het strand.
Voor de Profitis-wandeling (8 km, 3 uur) brengen we u naar Salakos aan de voet van de bijna 800 m hoge beboste bergrug Profitis Ilias. U wandelt eerst parallel aan de bergrug over zandweggetjes naar Fountoukli, een prachtige eeuwenoude byzantijnse kapel. Dan volgt u de bergketen tot Hotel Elefos in de voormalige Italiaanse nederzetting net onder de top van de berg. Over een schitterend ezelpad brengt en via een vlinderdalletje eindig de wandeling op het pittoreske dorpsplein van Salakos. U neemt de bus terug naar Kalavarda.
De Petaloudes-wandeling (13 km, 4 uur) dankt zijn naam aan het grote vlinderdal van Rhodos. Een motachtige vlinder strijkt van eind juni tot diep in september bij duizenden neer in dit dal. Voordat u daar bent, wandelt u van het kloosterkerkje van Moni Silas door zeer stille gebieden waar damherten voorkomen. Bij het Kalopetraklooster kunt u bijkomen en wat lekkers nuttigen. Daarna daalt u door de vlindervallei af naar de taverna bij de benedeningang. Wij zorgen voor de transfers aan het begin en het eind.

U kunt dit arrangement uitbreiden van een excursie naar en wandeltocht op Chalki.
(onder voorbehoud van beschikbare veerboten vanuit Kamiros Skala).

Vliegverbindingen
Rhodos heeft een internationaal vliegveld. Alle chartermaatschappijen vliegen op Kos. Zie ons vluchtenoverzicht.
De Griekse maatschappijen Olympic Air en Aegean Airlines vliegen van naar Athene en sommige eilanden waaronder Kos, Kalymnos, Leros en Karpathos. Ook Sky Express verzorgt vluchten binnen Griekenland.

Veerboten
Vanuit de haven van Rhodos-Stad vaart vrijwel elke dag een grote veerboot naar Kos en Pireas, die onderweg in wisselde frequenties Tilos, Nisyros, Kalymnos, Leros en Patmos aandoet. Enkele keren per week is er een veerboot naar Karpathos. Daarnaast zijn er (vrijwel) dagelijks één of meer catamarans naar Symi, Kos, Kalymnos,Leros en Patmos. Wij adviseren u graag over de beste bootverbindingen.

Dit zijn de andere acht korte wandelprogramma's
Karpathos Zuid
Rhodos Ataviros
Kos & Kalymnos
Patmos & Lipsi
Rhodos Stad & Symi
Rhodos Lindos
Leros
Karpathos Noordkaap
Los te boeken of te combineren

Data & Prijzen

Data 2017:
dagelijks van

15/04 tm 23/06 Laagseizoen
24/06 tm 10/09 Hoogseizoen
10/09 tm 25/10 Laagseizoen

Prijs 2017 met 3 nachten:

per
persoon
2pk
1pk
1pk
solo
laag
€ 110
€ 152
€ 180
hoog
€ 119
€ 164
€ 192


Prijs 2017 met 4 nachten:

per
persoon
2pk
1pk
1pk
solo
laag
€ 133
€ 189
€ 217
hoog
€ 145
€ 205
€ 233

Inbegrepen:
- 3x of 4x Overnachting
- Kamer met bad/douche en wc
- 3x of 4x Ontbijtbuffet
- Uitgebreide wandelroutes
- Kaarten
- GPS-tracks
- Actuele bootinfo
- Transfers bij wandelingen (3x)

Transfers tot 4 p. enkele reis:
- Kalavarda-Airport € 30 (of bus)
- Kalavarda-Haven € 45
- Kalavarda-Rhodos € 45 (of bus)
- Kalavarda-Embonas € 30

Informatie en boekingen:
mail ons op
omega@bike-hike.nl
of bel (0031) (0) 65 31 96 049.

Wij bieden deze reis ook aan in juli en augustus. Wij gaan ervanuit dat als u de reis in die periode boekt u goed tegen volop zon en hoge temperaturen kunt.

logo omega bike & hike

Foundoukli
Kamiros
Kalavarda Beach
Profitis