logo omegaxx

HOME --- FACEBOOK --- CONTACT --- ENGLISH engels --- DEUTSCH duits


Kort wandelprogramma Karpathos: het Zuidland
Los te boeken of te combineren met onze andere korte wandelprogramma's

karpathos pyles

Dit is één van de negen korte wandelprogramma's die u los kunt boeken of kunt combineren.

KORT WANDELPROGRAMMA KARPATHOS: HET ZUIDLAND


Karpathos (325 km2, 7.250 inwoners) ligt direct tussen Rhodos en Kreta in. Het is daarmee een van de meest afgelegen eilanden van Griekenland. Het bergachtige landschap heeft veel weg van Kreta. Maar het mist de grote stroom touristen: Karpathos is dunbevolkt en er is slechts kleinschalig toerisme. Finiki is er een van de bescheiden badplaatsen. Het ligt aan de westkust. Uw wandelingen brengen u kriskras door het zuiden van Karpathos, door een overwegend dun- of onbewoond land. Een van de tochten brengt u in de eiland-hoofdstad Pigadia, maar dat is dan ook de enige plek waar u het levendig zou kunnen noemen. Uw koninginnewandeling brengt u vanuit het bergdorp Othos op het plateau van Lastos en op de hoogste top van het eiland in een adembenememd berglandschap.

Hotel Finiki View ligt iets boven zeeniveau en het kijk, zoals de naam al zegt, uit over het dorp met zijn haventje. Het hotel wordt gerund door Panayotis en Maria; hun zoon heeft beneden aan zee een restaurant. De kamers zijn erg ruim. Een deel van de kamers is in traditionele stijl ingericht. Vanaf de balkons is er zeezicht. Het hotel heeft een zwembad. Finiki is een rustige kleine havenplaats aan een mooi strand.

Wandelingen
De wandeling van Finiki naar Pigadia (16 km, 5 uur) gaat eerst langs de kust naar Arkasa waarna u het binnenland inklimt over agrarische weggetjes zonder verkeer en over smalle paadjes. Op de kam van het eiland ligt het prachtige dorp Menetés. Hier kunt u een terrasje pakken of het lokale museum bezoeken. Daarna daalt u af naar de oostkust, naar de hoofdstad Pigadia. Hier heeft u de tijd om rond te neuzen voordat u zich meldt bij een caféetje aan zee waar ze voor u de terugreis naar Finiki regelen.
Het Rondje Afiarti (20 km, 6 uur) is een ferme wandeling door het zuiden van het eiland. Wandelend door een open landschap schampt u de gehuchten Agios Ioannis en Kipos Afiarti. Daarna klimt u naar de Kefalas. U blijft net onder de top maar haalt wel bijna de hoogte van 500 meter. Daarna komt u de buurt van Menetés waar de afdaling begint. Als u de route wilt inkorten kunt u ook naar het centrum van Menetés wandelen en daar de bus nemen.
Voor de Lastoswandeling (12 km, 4 uur) wordt u 's ochtens naar het hooggelegen dorp Othos gebracht. Daar begint u aan een wandeling die vrijwel uitsluitend over smalle paadjes gaat. Na de beklimming van de Kolla (u komt tot bijna 100 hoogtemeters onder de top) daalt u af naar het bijzonder plateau van Lastos. Hier ligt de karakteristieke taverna van Thanassis (na 7 km, 2,5 uur). Hier kunt u de wandeling beëindigen maar u kunt na een welverdiende pauze ook nog de Kalo Limni beklimmen, de hoogste top van Karpathos (1215 m). Na de top keert u terug naar de taverna, waar u wordt opgehaald. Zie kaart in Route*You.

Vliegverbindingen
Karpathos heeft een vliegveld met circa twee keer dag een rechtstreekse vlucht op Athene en Rhodos. De vluchten worden uitgevoerd door Olympic Air en Sky Express. Charters uit Nederland en België vliegen rechtstreeks op Karpathos.
Zie ons vluchtenoverzicht.

Veerboten
Karpathos heeft drie tot vier keer per week een bootverbinding met Rhodos. Deze boten leggen allemaal in de hoofdstad Pigadia aan en sommige ook in de noordelijke haven van Diafani. Twee tot drie keer per week is er een verbinding met Kreta, Santorini en Pireas. Vrijwel dagelijks is er een boot naar buureiland Kassos. Wij adviseren u graag over de beste bootverbidingen.

Dit zijn de andere acht korte wandelprogramma's
Rhodos Kamiros
Rhodos Ataviros
Kos & Kalymnos
Patmos & Lipsi
Rhodos Stad & Symi
Rhodos Lindos
Leros
Karpathos Noordkaap
Los te boeken of te combineren

Data & Prijzen

Data 2017: dagelijks van
21.05 tm 27-06 Laagseizoen
28.06 tm 27-07 Tussenseizoen
28-07 tm 31-08 Hoogseizoen
01.09 tm 30.09 Tussenseizoen
01.10 tm 26.10 Laagseizoen

Prijs 2017 met 3 overnachtingen:

per
persoon
2pk
1pk
1pk
solo
Laag
€ 180
€ 260 € 315
Tussen
€ 220
€ 340
€ 395
Hoog
€ 260
€ 420
€ 475

Prijs 2017 met 4 overnachtingen:

per
persoon
2pk
1pk
1pk
solo
Laag
€ 222 € 317 € 359
Tussen
€ 262
€ 397
€ 439
Hoog
€ 302
€ 477
€ 519

Inbegrepen:
- 3x of 4x Overnachting
- Kamer met bad/douche en wc
- 3x of 4x Ontbijt
- Uitgebreide wandelroutes
- Kaarten
- GPS-tracks
- Actuele bootinfo
- Transfers bij wandelingen (3x)

Transfers tot 4 p. enkele reis:
- Finiki-Olymbos € 55
- Finiki-Pigadia € 25
- Finiki-Airport € 25

Informatie en boekingen:
mail ons op
omega@bike-hike.nl
of bel (0031) (0) 65 31 96 049.


U ontvangt dan van ons binnen

48 uur een aanbod op maat.

Wij bieden deze reis ook aan in juli en augustus. Wij gaan ervanuit dat als u de reis in die periode boekt u goed tegen volop zon en hoge temperaturen kunt.

logo omega bike & hike


karpathos
Karpathos
kogeldistel
Finiki
geitenmelkster karpathos