logo omegaxx

HOME --- FACEBOOK --- CONTACT --- ENGLISH engels --- DEUTSCH duits


Kort wandelprogramma op Rhodos: Ataviros
Los te boeken of te combineren met onze andere korte wandelprogramma's

hotel ataviros ambonas

Dit is één van de negen korte wandelprogramma's die u los kunt boeken of kunt combineren

KORT WANDELPROGRAMMA RHODOS: ATAVIROS


R
hodos (1398 km2, 115.000 inwoners ) is het op drie na grootste eiland van Griekenland. In de oudheid waren er drie stadstaten: Kamiros, Ialysos en Lindos. Die stichtten samen Rhodos-Stad. Daarma kwam het bestuurlijk en ecomische zwaartepunt in het noorden van het eiland te liggen. De rest van het vrij bergachtige eiland bleef daarme relatief dunbevolkt. De hoogste berg van het eiland is de Ataviros van ruim 1200 meter hoogte. Tegen de westflank van deze berg ligt Embonas. Deze zonnige zijde van de berg bleek erg geschikt voor de druiventeelt. Embonas ontwikkelde zich zo tot het wijnstadje van Rhodos. De grootste bottelarij is die van Emery. Daarnaast zijn er een tiental kleinere wijnhuizen. Ze laten u allemaal graag van hun producten proeven.
De wandelingen vanuit Embonas voeren natuurlijk door de wijngaarden en naar de hoogste top van de Ataviros. Maar ze gaan ook richting zee, waar de burchtruïne van Kritinia ligt.
Overdag kan het druk zijn in het dorp met dagjesmensen die de wijnhuizen komen bezoeken maar 's avonds hebben die Embonas allang weer verlaten.

Hotel Ataviros is het enige hotel van Embonas. Het ligt aan de rand van het dorp maar het centrum is maar een paarhonderd meter verderop. Het hotel wordt gerund door de broers Kiriakos en Jannis en hun ouders. Alles kamers bieden uitzicht op het weidse landschap. Het hotel beschikt over een bijzonder mooi zwembad. Zowel in het eigen restaurant als bij het zwembad kunt u lunchen en dineren maar ook elders in het dorp zijn diverse eetgelegenheden.

De Wijngaard-wandeling (6 km, 1,5 uur, exclusief bezoekjes aan een of meer wijnhuizen) is een rondwandeling op de flanken van de Ataviros. U klimt omhoog door de wijngaarden en u daalt weer af door de bossen, langs de kapel van Sint Rafaël. Aan het einde komt u langs de kelders van Emery en langs enkele andere wijnhuizen. Voor wie dit te weinig kilometers vindt: u kunt dezelfde dag ook nog een 5 km lange wandeling naar een stil beekdal maken.
Voor de Ataviros-wandeling (19 km, 5 uur) brengen we u naar het beginpunt op 4 km van het hotel. U klimt via een weggetje (deels asfalt, deels zandweg) in 11 km langs de westzijde naar de top van de Ataviros (700 meter hoogteverschil). Op de top treft u resten (fundamenten) aan van een antieke tempel. Het uitzicht gaat 360 graden rond en is adembenemend mooi, niet alleen op Rhodos zelf maar ook op tal van buureilanden en op delen van Turkije). De afdaling gaat via een oud wandelpad langs de oostzijde van de berg en eindigt in het afgelegen dorp Agios Isidoros. Daar meldt u zich bij de plaatselijke taverna vanwaar u wordt teruggebracht naar Embonas.
De wandeling is desgewenst in te korten tot 12 km (3,5 uur). U komt dan tot op een hoogte van bijna 1000 meter. Het panorama is daar weliswaar geen 360 graden maar nog altijd de moeite waard.
De Kritinia-wandeling (17 km, 5 uur) dankt zijn naam aan zowel de burchtruïne die u bezoekt als aan het dorp waar de wandeling eindigt. U wandelt eerst door een onbewoond gebied met deels natuur, deels afgelegen wijn- en boomgaarden (olijven, perziken). U passeert Kritinia voor de eerste keer en kunt op een terrasje van uw koffie of lunch genieten). Daarna daalt u via een vrij brede zandweg door de bossen af tot aan zee. Een heel klein pad brengt u dan bij de burchtruïne (horeca) waarna u tussen de landbouwbedrijfjes terugklimt naar Kritinia (transfer terug naar Embonas).

Vliegverbindingen
Rhodos heeft een internationaal vliegveld. Alle chartermaatschappijen vliegen op Kos. Zie ons vluchtenoverzicht.
De Griekse maatschappijen Olympic Air en Aegean Airlines vliegen van naar Athene en sommige eilanden waaronder Kos, Kalymnos, Leros en Karpathos. Ook Sky Express verzorgt vluchten binnen Griekenland.

Veerboten
Vanuit de haven van Rhodos-Stad vaart vrijwel elke dag een grote veerboot naar Kos en Pireas, die onderweg in wisselde frequenties Tilos, Nisyros, Kalymnos, Leros en Patmos aandoet. Enkele keren per week is er een veerboot naar Karpathos. Daarnaast zijn er (vrijwel) dagelijks één of meer catamarans naar Symi, Kos, Kalymnos,Leros en Patmos. Wij adviseren u graag over de beste bootverbindingen.

Dit zijn de andere acht korte wandelprogramma's
Rhodos Kamiros
Karpathos Zuid
Kos & Kalymnos
Patmos & Lipsi
Rhodos Stad & Symi
Rhodos Lindos
Leros
Karpathos Noordkaap
Los te boeken of te combineren

Data & Prijzen

Data 2017:
dagelijks van
16/04 tm 25/10

Prijs 2017 met 3 nachten:
€ 110 per persoon in 2pk
€ 158 in een 1pk samenreizend
€ 188 in een 1pk alleenreizend

Prijs 2017 met 4 nachten:
€ 134 per persoon in 2pk
€ 198 in een 1pk samenreizend
€ 228 in een 1pk alleenreizend

Inbegrepen:
- 3x of 4x Overnachting
- Kamer met bad/douche en wc
- 3x of 4x Ontbijt
- Uitgebreide wandelroutes
- Kaarten
- GPS-tracks
- Actuele bootinfo
- Transfers bij wandelingen (3x)

Transfers tot 4 p. enkele reis:
- Embonas-Airport € 55
- Embonas-Kalavarda € 25
- Embonas-Rhodos € 70
- Embonas-Lindos € 60

Informatie en boekingen:
mail ons op
omega@bike-hike.nl
of bel (0031) (0) 65 31 96 049.

Wij bieden deze reis ook aan in juli en augustus. Wij gaan ervanuit dat als u de reis in die periode boekt u goed tegen volop zon en hoge temperaturen kunt.

logo omega bike & hike

kritinia emery Profitis
orchidee pepertjes